Home
Bedrijfsprofiel
Mediation
Trainingen
Coaching
Contact

Math Boesten
Communicatie & Conflicthantering

Postbus 23036
6367 ZG Voerendaal

06 - 23 57 92 59
info@boesten-mediation.nl

Download het tarieven overzicht

 

Ontwerp & realisatie: DesignerWorks / Inter-Media

Mediation in Privésituaties

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Scheiden gaat meestal gepaard met emoties. Verdriet vanuit gekwetstheid of verlies, teleurstelling en zorgen over de kinderen.

Geen kwestie van "winnen" of "verliezen"

  In deze moeilijke fase zullen ook zakelijke aspecten geregeld moeten worden. Tevens dringt zich vaak de vraag op hoe de omgang met de kinderen het best geregeld kan worden. Als men naar de rechter stapt kan een eventuele rechterlijke uitspraak betekenen dat één partij “wint” en de andere partij “verliest.”


Mediation als basis voor aanvaardbare afspraken en een werkbare oplossing

De kracht van mediation is dat men met behulp van een deskundige, onafhankelijke bemiddelaar een tot voor beide partijen aanvaardbare oplossing kan komen. Door rekening te houden met de emoties en de werkelijke belangen van eenieder, lukt het meestal om afspraken te maken waar beide partijen zich in kunnen vinden. Hierdoor bepalen partijen samen welke afspraken gemaakt worden. Deze afspraken houden langer stand dan afspraken die zijn opgelegd door bijvoorbeeld een rechter.

Ondanks het beëindigen van de partner-relatie als gevolg van de scheiding kan de ouder-relatie op een adequate manier in stand blijven. Dit is in het belang van de ontwikkeling van kinderen in een echtscheidingssituatie.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Math Boesten Communicatie & Conflicthantering © 2014 |** Algemene voorwaarden |** Privacy policy |** Disclaimer |